Followers

Saturday, November 27, 2010

tudung awning jadi tudung syiria.



..Assalamualaikum..

HohO.. lepas 1 minggu aku berusaha dan berhempas pulas mencuri masa, aku berjaya membuat invention kecil.. picisan sahaja T___T

meh story sikit :

actually, aku merupakan pemakai tudung instant tegar. lagi-lagi kalau aku bangun tido lambat, tak ada tudung nak pakai, bad mood dan pelbagai lagi. tapi, aku jugak perosak tudung instant yang tegar.. lepas 1 semester je.. mesti tudung tu akan rosak. *sigh* tapi mak aku tak marah.. teehee. namun, sebagai anak yang baik dan taat, aku rasa aku harus buat sesuatu. so, aku tansformkan tudung awning aku tuh, jadi tudung syiria. ^_^ 

step 1  
mesti ada 1 tudung awning yang disayang namun awningnye cedera parah ..  

step 2
tetas awning tudung tu.. macam dalam gambar..
(kesabaran anda adalah amat dihargai)

step 3
dekat bahagian kepala/awning yang korang dah tanggalkan tu, jahit untuk kemaskan. kiranya macam gambar kat atas ni la. 

step 4
ini pulak bahagian dalam selepas di kelim/dijahit untuk kekemasan.

step 5
bahagian muka akan jadi sangat besar. so, sebab tuh jahit macam ni untuk kecilkan bahagian muka tuh.

Tadaa!
dah siap untuk dipakai .. senang kan.? 

actually.. step 2 paling susah + bosan. sabar sikit ye.. then yang lain tuh kejap je. cuma. yang kurang expert macam aku akan ambil masa yang agak lama.. =.= jahitan aku pun tak kemas langsung. tapi okla kan? first try.

anyway .. korang cuba la. aku tak tau la kalau ada orang yang dah penah ajar. aku x google pon. aku try semuanya sendiri.. kalau berjaya.. kongsila dengan aku.. heee :)

nak tengok tb .. bai. tanks ea ~

1 orang Jual Pantun:

aReTikZ said... [Beli Pantun]

Sememangnya angkat tangan.. bab jahit jahit memang serender.. biarpun tau nama jahitan.. haha..