Followers

Saturday, October 16, 2010

black head ! petua vs cara moden :)


assalamualaikum :)

hari nh kan hari sabtu. disebabkan nak keluar poket dah kosong, maka duduk bilik, tilik muka. eh cantik jugak saya. haha. tengah sibuk berangan, baru aku terperasan satu benda. ada black head la. hodoh-nye! dan itu membawa kepada dilema.

selepas men-google dengan gigihnya, aku jumpa ini :

PETUA MENGHILANGKAN BLACK HEAD 

1. rendamkan tisu dalam 2 biji putih telur.  lekapkan tisu tu pada tempat yang ada black head. dah kering, tanggalkan. basuh muka.
2. minyak zaitun + sebiji telur, digaulkan. sapu pada muka. lepas 30 minit, basuh muka anda.
3. sebiji limau nipas dibelah dan diambil airnya. campurkan dengan garam. sapukan pada muka. biarkan sekejap, dan basuh muka anda. buat 3 kali sehari.
4. daun nangka beberapa helai dilumatkan, campur sedikit air. sapu pada muka. biarkan ia kering. kemudian, basuh muka anda.

  
tapi ...
ada seorang blogger nh, dia cadangkan benda kat sebelah ni. murah je pun. masalahnye, muka aku sesuai ke..? serabutla. huhu nak cantik punya pasal :(







anyway, kalau korang-korang semua ada cadangan lain, tolongla hamba ye..? risau nh.. seolah-olah rasa macam jawab exam dengan jawapan yang salah.!

eh. okla. nak sambung buat assignment yang dah tangguh berminggu-minggu. tolong ea, semua..*muka berharap* lagi satu, korang pergi la sini, tengok shawl baru aku :)

5 orang Jual Pantun:

FarhanaDr said... [Beli Pantun]

Ikut kulit muka gak kot.. saye pakai clean clear ni mula2 elok.. Lepas tu muka kelua banyak giler jerawat.. Bukan kuar sebiji dua, tapi berbiji biji.. Huhu..

Sekarang pakai sabun susu kambing jek..

Ade gak orang suggest pakai neutogena khas untuk black head.. Tp mahal.. Huhu..

MissNafa said... [Beli Pantun]

yeke..? uhu. dilema lagi ~
kalau susah sangat gosok dengan kertas pasir jela. *geram*

pingu_kecik said... [Beli Pantun]

haha..
gosok ngn kertas pasir??..
mmg terbaekk!

butterflyana said... [Beli Pantun]

wahh
bagus petua ni. nanti i try

:)

MissNafa said... [Beli Pantun]

pingu : geram sangat dah nh!

yana : jom sama-sama try :)