Followers

Sunday, October 31, 2010

Kita tak sedar kesalahan sendiri ;(


. Assalamualaikum .

Note ini ramai yang share dalam FB. memandangkan maybe ada kawan-kawan yang tak jumpa note nh, aku share dalam blog pula. sedeh kan.? kita tak sedar pun lawak-lawak yang kita baca tiap-tiap hari tuh ada maksud terselindung. macam cerita kat bawah ni. . .

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih
Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....

Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah.. tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnya dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mechine gun.! lalu salah seorang lelaki tu bertempik.!
"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamuSelepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri .. daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Imam tu...

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:
"Ok Pak Imam, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Imam mulakan sembahyang Jumaat"....
Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah....

Macammana..? lawak kan.? selain terhibur anda Fikirkanlah...

"Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 40 yg betul-betul BERIMAN... "

*Lawakkan? berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya...
kedua lelaki hanya membawa mechine-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang, amat lemah.. baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi ~

*Lawak? ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat...
tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."

*Lawakkan? ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran...

*Lawakkan? berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia...

*Lawak tak? kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berjam-jam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai.. tak cukup masa..

*lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau note yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama...~

Persoalannya .?
berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain... berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca?

huhu. so. apa komen anda .? Insafkan.? hari2 kita gelak ketawa. tak sedar pun realiti yang mcm ni. so. Selamat Beramal *_^


6 orang Jual Pantun:

Un Phat Lee said... [Beli Pantun]

err.. (insaf2.)

SENORITA ZATY said... [Beli Pantun]

hurmmm . :)

MissNafa said... [Beli Pantun]

semoga mendapat manfaat ;)

HUDA said... [Beli Pantun]

jihad terbesar tu..huhuhu

Wawa~* said... [Beli Pantun]

huhuhu.. btul lah fatin... thanks ye for sharing this.. :)

muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net

young yasmin sarian said... [Beli Pantun]

INSAF T________________T