Followers

Tuesday, January 4, 2011

Selamat pulang ke sekolah adik-adik !


..Assalamualaikum..

Pagi tadi, masa manusia lain tengah sibuk tidur berdengkur lepas subuh, aku blogwalking. Begitu tabah aku. Mana nak blogwalking, nak lawan ngantuk. Hebat kan .? Sila kata ya ! *_^ 

Amboi, syokla adik-adik kecik arini. sebab depa free-free je dapat publisiti. Orang semua duk ceghita pasal depa dok hari pertama sekolah hari ni. kenapa la ari tuh tak ada siapa nak cerita pasal aku baru masuk sem baru. erk.? haha

[ gambar : Google ]

Dalam banyak-banyak entri tu, aku tertarik dengan entri sorang mummy nh. Beliau dok story pasal scene anak-anak daranya pergi haircut. hoho. memang sejarah berulang kembali la. T___T sayangnya, internet problem tadi and link beliau hilang. damn! tak dapatla nak linkkan korang ke blog beliau. *sigh*

Ok. Mari kita ke tujuan sebenar. Scene yang mummy tuh tunjukkan adalah 100% sama macam scene yang aku selalu lalui dari kecik, tadika sampai la aku form 5. aku ulangi, form 5 ! Dari aku kecik sampai besar, bapak aku yang kacak bergaya tuh asyik la suruh aku potong rambut. sampaikan ada sorang autie tuh, nak ajak aku attend wedding kat rumah beliau, menggunakan dialog ini "abang, nanti jangan lupa datang rumah auntie ye?" Masa tu, semua orang ketawakan aku. Dan sejak tuh aku rasa bapak aku kejam. kah ! kah ! aku rasa beliau sangat kejam sebab beliau lah yang beria-ria tak bagi aku berambut panjang sedangkan kawan-kawan perempuan aku yang lain boleh pula rambut panjang. Makanya aku jadi seperti terlebih hensem dan populariti jatuh. (perlu ke.?)

Ini korang patut panggil boboy ke gegirl .?

Tapi, bila aku dah besar, terbalik pulak. aku rasa kejam gila auntie ngan uncle aku sebab biarkan anak diorang tuh berambut panjang. sian aku tengok budak-budak tuh... masa tengah syok main-main kena pulak berenti kejap sebab nak selak rambut. kalau masa aku kecik-kecik dulu tak ade hal la. main tanpa halangan ! haha. anak aku nanti macam mana erk.? 

 Walaupun kelihatan comel, namun terseksa (gelak jahat)

Bila cerita pasal sekolah, aku terus rindu zaman kecik-kecik dulu. syoknye sekolah ! kan.? kan.? rindu nak pakai baju putih dengan kain biru. (kesat air mata) anyway, untuk semua adik-adik, silalah belajar betul-betul. masa depan masih jauh. sila lari laju-laju untuk mengejar kecemerlangan. siapa yang jalan kedek-kedek macam itik pulang petang akan kerugian. betol tak.? Selamat Kembali ke sekolah !

Pesanan buat adik nina sayang, if u read my blog i just wanna say, I LOVE U so much ! study smart :)

entri panjang tanpa isi ilmiah ni aku akhiri dengan gambar adik aku masa darjah satu yang sekarang dah kurus bila masuk darjah 2. 

Terima kasih daun keladi baca entri ini.
Esok-esok datang lagi. Bai !

10 orang Jual Pantun:

Anyss said... [Beli Pantun]

huhuhu..nice post! samelah dgn sy..masa kecik dulu selalu rmbt pendek sbb sng nk jg..hehehe..

..hizamirahim.. said... [Beli Pantun]

haha.
comel je rambut pendek.
XD

Nadzirah said... [Beli Pantun]

Anyss : haha. saya siap merajok lagi. sbb nak sangat rasa rambut panjang.

hizamirahim : kih.kih. kecik2. ape pon comel.

sazali yusof said... [Beli Pantun]

dulu time kecik.. bengkek je dgn ayah sbb asyik suruh botak je bila time masuk skolah


http://neizalyez.blogspot.com/2011/01/3-sebab-mengapa-perlu-daftar-mengundi.html

Belalang Hijau said... [Beli Pantun]

belalang sekolah dulu rambut sure blah tepi...fesyen tu bertahan sampai belalang tingkatan tiga..tingkatan 4 dan 5 rambut botak sebab masuk teknik..klu tak sure masih belah tepi...skema giler...hahaha

AISHA INANI said... [Beli Pantun]

aku dulu memang tak suka rambut panjanggg..
sekarang nih first time rmbut aku pnjg. teheee~

tapi sekarang dah syg la pulekkk! huuu

Epul Azimi said... [Beli Pantun]

dulu rambut sikat belah tepi,siap sapu minyak masak lagi biar berkilat.hehehee

syafiQakarim said... [Beli Pantun]

dulu dah mcm jantan.
lompat sana sini.rambut ala ala
lelaki terakhir..
sekarang dah perempuan laa.
haha.sama kah kita? ;p

Nadzirah said... [Beli Pantun]

sazali : HAHA. same la. orang lain tiap kali masuk sekolah rambut makin panjang, kita tak berubah-ubah. asekpendek je ~

belalang : kalau masih berambut skema lagi mesti kita nak gelakkan dulu. hihi.

Aisha : memang, kalau dah sekali rambut panjang, rasa sayang sangat nak potong. dah rasa dah. tp at last, potong jugak.

epul : kita pakai minyak code 10 mase kecik2.

syafiqah : sama ! sama !

PinQib said... [Beli Pantun]

budak3 ni comel ar. haha
kalau da hebat3 bw memang x mandi pun sngup whahahaha
| Perlu MALU jadi single |