Followers

Monday, October 31, 2011

Aku zaman dulu dan Kau zaman sekarang | contest blog terbaeekk punya !


..Assalamualaikum..

Hai 227 yang menceriakan tengah malam aku. :)

mase aku kecik-kecik dulu, rumah aku ada komputer. tapi takde internet. cuma ade game tetris je. tapi seingat aku, pada zaman dahulu kala, barang siapa yang pandai guna Microsoft Power Point pun dah boleh angkat hidung tinggi-tinggi. pastuh korek dalam-dalam bila petang-petang plak, aku tolong mak aku sapu daun bawah pokok rambutan.*rajin kan aku? okbai* lepas tuh, baru gi main. main kawen-kawen. lepas dah kawen haruslah masak-masak. penat main outdoor, sambung indoor plak. main anak patung kertas yang salin-salinkan baju tu. kan? 

zaman sekarang kalau kau setakat tau guna microsoft power point je, babai la. orang guna flash. kalau kau setakat sapu daun kering bawah pokok rambutan je petang-petang, dengan serta merta kau dicop nerd. kan?

pakwe aku zaman dulu. dulu ok !

ah ! mesti kau cakap aku kuat membebel tak tentu hala kan? eleh ! tau dah. tau dah. tak payahla nak berdolak dalih. fine ! ko pergi belog dida ngan aina sekarang! pergila. baca description pasal details diri diorang skali. 

dan... masa untuk tekap mulut dengan tangan sambil mata bukak besar-besar & terus kata OMG !  


jadi. tujuan aku duk tekan backspace banyak kali sejak dari sejam tadi, sebab nak bagi tau yang aku tengah join contest yang dida & aina buat nh. aku sengaja dok ajak korang kenang masa lalu dulu then baru aku cerita perkara sebenar. tapi, bebelan aku maseh ade motif ok. bak kate pepatah siber, ade hyperlink disitu. tetibe#

kepada cik ezzat ngan cik nisya.. readers yang lain pun. joinla.
kami tag ampa la na. *kami ngantuk dah.takleh pikir apa da*


sila ke BLOGSHOP kami untuk memuaskan nafsu anda !




Terima kasih daun keladi baca entri ini.
Esok-esok datang lagi. Bai !


4 orang Jual Pantun:

alinac lover said... [Beli Pantun]

peh contest best tu ek


psst~ pb bole je utk org kurus tau dear..bole bantu stabilkan metabolisme bdn kita..lgpon amat bgus utk cegah kanser..x semestinya org bdn besar je ada knser ye dak? org kurus pon berisiko utk dpt kanser woo :)

Hans said... [Beli Pantun]

wahhhh
contest best

nabila faryzza said... [Beli Pantun]

macam best je contest ni. btw, nak bagitahu, kte pun main patung kertas yg tukar tukar baju tu. HAHA! serious!

hamzah ian said... [Beli Pantun]

gud luck bebeh