Followers

Saturday, May 1, 2010

kalaulah poket doraemon betul2 ade..?

kalaulah doraemon betul-betul wujud . . . .
(ang, ang, ang, doraemon~)
apekah? dah besar pun ade fantasi tak logik mcm nh? malulah!~
sebab, kawan2 lain dah berduyun2 macam itik pulang petang pergi stesen bus sg nibong untuk balik kg. tinggallah saye untuk jadi pak guard USM sampai 6hb nnt. *sigh!*
sebab tu lah saye boleh mengidam nak ade poket doraemon sekarang. sebab nak suruh kucing biru nh cepatkan 6hb Mei guna selimut masa die tu. (biarlah buku tak habes bace lagipun,asalkan dapat balik)
____________________________________________
disebabkan ghairah dan terlampau excited mahu pulang ke kampung, saye pon join rumate saye kemas2 barang untuk angkut dalam setor. setelah hampir beberape jam memerah keringat, inilah hasilnye..
  (baik tgk pic je.. sbb kalau nak cerite, jenuh!~)
*buku-buku kesayangan*
(kotak atas kotak hijau, maseh empty, yang lagi 1 tue, penuh dah)
*kotak hijau nak pos balik rumah*
beg balik kampung yang dah HAMPIR penuh dgn baju intership
*container nie pon dah penuh*
rak-rak yang penuh pun dah kosong
fuh!~ bersepah habes meja.. haha..
baju lagi. beg hijau tu dah penuh. baju kurung sahaja.
heeee :)

haaaa....so amacam?? nak lawan tak? keh3~
yang nh baru PRA-kemas.(kire ade banyak lagi yang bersepah2)
*
*
kalau dah abes semua nanti kite buat entri 1 lagi..hehe..
selalunye, barang saye mesti, 3 beg baju, 4-5 kotak, 1 plastik hitam,  
1 beg bantal+comforter

p/s : bile dah tahun akhir nanti, macam mane nak angkut barang2 dari USM nh balik n9 ek?? huu :(

15 orang Jual Pantun:

nO2e said... [Beli Pantun]

baek ko mtk pintu suka hati jea. aku dpd kecik nak mende alah tuuu. haha

MissNafa said... [Beli Pantun]

haha..ok gak an?? ak nak due2 la kalau gitu..wuu :( boleh gak kalau dapat doraemon trus. boleh ak suro dye buatkan assgnmnt!~

cikgadis said... [Beli Pantun]

uh?? pulang da? eeeeeee..best gila! org exam pun blm ni.. huhu jelesnyaaa..

khaisya said... [Beli Pantun]

em baik kos sedekahkan je bnda 2...
lagi bgus..
hhuuhuhuh..
dpat phala..ahaah

Kie-yu said... [Beli Pantun]

kena bwk lori ni kalau dah final sem. ehehe.

MissNafa said... [Beli Pantun]

cik gadis : huu :( member yang dah habes paper. saye ade 1 paper ag yang gap dye 1 week..maka,tinggal sorg2~
khaisya : haha..penah terpikir gak..dah buat sikit2 pon.. =P
kie-yu : tgh survey harge lori wpun still ade 3 sem kat cni :)

iqbalsyarie said... [Beli Pantun]

kamu student USM ye?semalam saya g tengok USM lawan Felda united.Sy tpaksa g stadium sokong felda sbb under scolar felda..huhu...tp usm main sgt hebat la..tbe2 sy jd sokong usm.hehehehe

ok2..tu cerita malam td.

Papepun,blog kamu sgt ceria..insyaAllah mcm tuan dia..hehe..tq~

BUJANG SUSAH said... [Beli Pantun]

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

Sky8Men said... [Beli Pantun]

suke shin chan.. =p

MissNafa said... [Beli Pantun]

iQbal : waa..usm hebat eh?tapi selalu je kalah kalau dengan orang lain. kebetulan je 2 kot. (eh knp condemn uni seniri nh?) anyway, tQ utk komen membina 2..
bujang susah : salam kembali..tQ..akan cube menjadi lebih baik lagi~
sky8men : uhu~ saye ske tgk mke dye. tp xske attitude dy~

FarhanaDr said... [Beli Pantun]

Rindu nak merase duduk asrama.. Huhu.. Kat sini umah sewa.. Tak menarik sangat-sangat.. Tak dpat pi bilik kawan-kawan bergosip.. Haha..

Ooppss.. Lari tajuk plak.. Ngee.. ;p

iqbalsyarie said... [Beli Pantun]

Betul la...usm terer ar main bola.Saya peminat bola juga.haha...dan juga peminat doraemon(masa kecik dulu sahaja).haha

MissNafa said... [Beli Pantun]

FarhanaDr : eeee..mmg seronok kan?? hee :) buat gossip, masak gne rice cooker, buat wayang kecik.. semualah.. huuu (blom tibe part sedey. ade 3 sem ag)

iqbal : ea? lepas nh kne g tgk la. (angan2)

AiZ said... [Beli Pantun]

waahh.. banyaknye barang... :P
takpe i ade jual patung doraemon satu 2 hinggit.. hakhak.. :P


u taknak komen entry i ke? hikhik.. klik kuat-kuat kat sini >>DUNIA LUAR SEORANG BLOGGER YANG NAK TEGAR



MissNafa said... [Beli Pantun]

aiz : saye memang juara barang banyak sejak sekolah lagi~ patung doraemon buat ape? jual seposen pun xmau!~