Followers

Tuesday, April 5, 2011

Kalau mati tanpa solat.........


..Assalamualaikum..

aku masa aku update belog langsung tak konsisten. kalau rajen at least seminggu sekali. kalau malas, tak update lah belog nh sampai berminggu-minggu. HAHA. sila maapkan aku :) entri hari nh pun pendek je, sebab aku ade asaimen BI ag tak siap & nak kene anta esok. sangat sadis ok.! mukaddimah je panjang dah. dasar suka cakap banyak sungguh ! 

semalam, aku YM dengan someone. then, tengah syok YM aku tinggalkan kejap pg solat. 
Dia : Buzz ! Buzz ! Buzz ! hilang dah?
Aku : sabar la. tengah solat jap la td.
Dia : solat lambat2. kalau mati td, tak sempat solat.
aku dah bold, underline, benda yang aku nak cakap. sedar tak, kita langsung tak pernah fikir pasal nh kan? aku pun. kadang-kadang, kalau masa malas, kita akan terus fikir, tak kisah la lambat pun, janji solat. kan? kan? ha... senyum ! lepas aku baca apa yang dia cakap, aku teringat plak apa ayah aku cakap, solat yang tak diterima Allah baunya lebih busuk daripada bangkai manusia. masyaAllah. aku pun, tak reti nak kata apa, sebab ilmu aku pun ciput je lagi. cuma aku harapkan perkongsian aku kali nh akan bagi something kat korang :) kat diri aku gak.

*solat tiang agama*

kat sini aku sertakan sikit pasal RAHSIA SOLAT.

Subuh : wajah yang cantik.
Zuhur : duit yang banyak (rezeki)
Asar : badan yang sihat
Maghrib : Anak yang cerdik & berjaya
Isyak : tidur yang nyenyak

Senang je kan, solat 5 waktu yang cuma 6-7 minit tuh, boleh bagi full package. maka, jom solat kawan-kawan :) tapi betulkan niat. ikhlas kerana Allah. bukan sebab nak dapatkan kelebihan yang disenaraikan kat atas tuh je. ataupun sebab pakwe/mak/nenek/ustaz suruh. 

 Selamat beramal !




Terima kasih daun keladi baca entri ini.
Esok-esok datang lagi. Bai !

Untuk pre-order tshirt muslimah zariya korang boleh view katalog kat SINI. Harga adalah RM2 lebih murah. ada banyak design baru :) Berbaloi ! 


7 orang Jual Pantun:

baincardin said... [Beli Pantun]

Thanks a lot for sharing. mmg kekadang kita mudah lupa.

saja nak share sini ^_^
*http://www.baincardin.com/2011/02/1-ayat-lebih-baik-dari-solat-sunat-1000.html

Nadzirah said... [Beli Pantun]

@baincardin

sama-sama. berkongsi sikit je pun :) terima kasih untuk link itu. berguna juga.

intanurulfateha said... [Beli Pantun]

bagus nye. kalau i, mesti sentap terus die ckp cmtuh. insaf insaf T__T

fyna said... [Beli Pantun]

info berguna! fyna suka! xpernah tau rahsia solat semua =.= terus follow blog awak =)..

Nadzirah said... [Beli Pantun]

sis intan : huhu. sangatlah sentap :(

fyna : tQ. semoga nanti solat akan terusmenerus jadi amalan kita :)

mizzura said... [Beli Pantun]

thanks for the info kebaikan untuk setiap waktu...suka tang tu...selalu teringat keburukan tinggal solat setiap 5 waktu..tak sanggup baca..

Nadzirah said... [Beli Pantun]

sama-sama. semoga berguna. saja bg nh. supaya nanti kita lagi semangat nak solat ~