Followers

Saturday, April 17, 2010

Backbitting::sampai hati~



Hari ni dikala org sume busy2 belaja utk exam, saye baru thegeh2 nak amek QTI lesen moto. mcm malas pon ade gak. tp mst habeskan gak. dr awal sem da daftar, nh, da abes sem baru nak amek test. apa da!! hahaha.. alasan dy mmg org da muak dgr. saye busy la sem nh. projek sambung2. (padahal, malas kan?) so, dahla td pagi datang lewat, so peang nh baru nak pg balik.. xmau2.. panas! nnt tgn hitam. :( kalo pg belajar moto 2 bese la, mst dgn kaklong. maka, mase makan td yang mane nisya pon ade, kaklong bercerita la sumting. mengumpat!! ish3.. xbek~


panjang gle mukaddimah.. haha.. sekarang baru masok isi :)

korg penah tak tbe2 ade rase xske ngn GF/BF kawan2 korang? penahkan? eleh, penah la 2. ape la salah diorg kan, yg kte nh bole plak xske. biarla, diorang bahgie. korg nak sibok2 pehal kan? ceh, emo plak kan. eh, sampai mane tadi.? haa... tapi penah x kalo korang xske pon dgn GF/BF kawan korng 2, korang sampai adjustkan dyorg dgn org len? mungkin dgn org yang korg baik ke, korg ske ke, org yg lg lawa ke, lg pandai ke? xde kan? jangan la korang buat g2. xbek sangat dah. kalo xske 2, korang just buat2 xnampak jela kat diorg 2. kenapa nak pisah2 kan plak. ape korang dapat? xpaham la manusia nh..

cbe korang renung2 kan, kalo la korang 2 ade BF (if korang pmpn kan) tapi kawan2 bf korang 2 xske korang. then, without pengetahuan korang, kawan2 BF korg 2, (pmpn plak 2) adjust kan BF korang dgn pmpn len. ish2.. lagi sakit ati, BF korg bekenan plak 2 kat pmpn 2. sampai hatikan kawan BF korg 2. kite kan same2 pmpn. takkan xpaham kot perasaan hati masing2. *sigh*

bile kaklong cerite pasal kawan dye kne g2, saye fikir gak, apela salah pmpn 2. mgkn jugak dye xreti jage BF dye. so, xleh nak salahkan org lain 100% la kan. tapi, bagi saye, care org bcinta nh lain2 kan? bukannya kalo pmpn 2 mst nak ayu2, manje2 ngn BF dye. kan? kan? tolong la kate ye. jadi kite nih jangan mengade nak menyibuk hal rumah tangge orang. ingat 2. hehe :)

alah, saye pun ade gak sorg kawan nh yang saye xske BF dye. tp malas nak masok campur. korg nak dating dari subuh hari nh sampai subuh esok pon, ske hati korang la. asal kan korang xsusahkan saye, saye xpedulik. haha. xmenjadi masalah besar pon. lagipon dah yang itu boleh buat dye bahgie kan. kenapa nak rosakkan bahgie orang len. huhu korang plak macam mane? jawab2~

nota kaki : bile dengar cerite gini seram :) balik suro umi carikan jelah :)

9 orang Jual Pantun:

nisya salihin said... [Beli Pantun]

sabaq la pd sesiapa yg berkenaan...
Tuhan dah janjikan yg terbaik utk kita..
love story 'itu' will b very special ok..
just pray n berdoa...
be strong to 'sumone' tu.
Allah Maha Adil dan Maha Mengetahui.
Kita kena percaya pada-Nya.
ok sumone. i love u hahahaha

MissNafa said... [Beli Pantun]

2la...doakan la sum1 2 nnt dapat yg tbaik.
sian kat dye kan..
cik nisya jgn buat g2 ok.
hehe :)

aisyah said... [Beli Pantun]

ni y xnak cite neh...
klong ni cam jd reporter lak..
hahaha..xpela.
ok love story tu biar jd pengajaran buat kite je ye...
special edition just for the lucky of us..
ok...

MissNafa said... [Beli Pantun]

alah..relax2.. :)
artikel ini xdituju pade sape2.
okla 2 long, kite xla nnt buat bnd same kat org len. kan?kan?

nisya salihin said... [Beli Pantun]

betoi2. cik nisya xkan wat InsyaAllah..
xpa.
Pilihan Allah adalah pilihan terbaik kita...
La Tahzan..eceehh..haha

Azizul Luqman said... [Beli Pantun]

baik xbaik semua ada hikmah.,
bukan kita yg tentukan...

dalam dunia ni,
macam2 perangai gila manusia ada...

sebab tu sampai sekarang xde gf...
takot2 jadi bnde yg xdiingini...
hahaha...:))

Izzlin said... [Beli Pantun]

yayaya.. heard of it...
sure giler patah hati minah tu..
mamat tu pun satu la kan... isk isk isk..

minta dijauhkan

annfrendly said... [Beli Pantun]

errr.. menakutkan..
tanak lah alami situasi camni...
payahkan nak puaskan hati semua orang..
(T.T)

MissNafa said... [Beli Pantun]

cik azizul :
kate2 anda 2 bernas sekali. Allah xkan jadikan sst tanpa hikmah disebaliknye, kan?
cik izzlin :
sekuat mane pun pmpn 2, mst akan sedey gak. yg lelaki 2, moga bahgie la kan?
cik ann :
sgt menakutkan. doa2la xjadi~