Followers

Saturday, April 10, 2010

tak sedarkan diri


siapakah it gerangan empunya badan? knpkah hingga tak sedar?

apekah? macam tak jadi pun ye gak gimik 2. huhu..
(xreti buat lawak langsung)
sebaiknye kita trus jela masok ke isi karangan.

hari ni, same macam minggu lepas, saye buat journey ag. kali nh, pegi pc fair dekat PISA. maka, kite bagi name journey nh, journey 2 PISA. (okla kot) actually, nina nak pegi baiki kameranye yang rosak ari 2. maka, saye ikot sbb nak rase gak pg sane. (alasan, padahal malas belajar) sebelum cerite ag,
PISA = Penang International Sport Area.
kalo dalam bahasa melayu Arena Sukan Antarabangsa Pulau Pinang.

ape kate kite buat cerita kite jadi point form?
(malas taip. haha~)

1. tunggu rapid selama hampir 20 minit. dari sg dua USM = rapid U304.
2. then, buat rapid captain 2 mcm kite da lame kenal.
kami : pakcik, nak g PISA, bape ringgit?
rapid captain : RM 1.40 je dik
kami : ok, TQ. pakcik, nnt turun kat mane? nak kene tekan loceng tak?
rapid captain : xpe dik, naik je. nnt pakcik berentikan kat sane.
(actually, da selalu lalu kat PISA 2, tapi merempit la. sbb kali nh pg 3 org, maka kne naek rapid)
3. dalam bus, dapat dudukdepan sekali. excited gile. siap posing2. tbe2 sorg pakcik yang ala2 OKU g2 nek. ikut firasat saye, dia menanggung derita akibat cerebral palsy. (selalunya akibat jangkitan polio) maka, bangun dan beri ia duduk.
4. sampai kat PISA, rapid captain yg sgt sporting i2 buat pengumuman,
SELAMAT DATANG KE PISA. SEMOGA GEMBIRA DI SINI.
respect la captain 2, friendly. (tp rapid captain mmg friendly.best!)

tadaa...inilah PISA (gambar ini sahaja yg sempat diambil)

5. sampai2 msti amek gambar dulu. hahaha. dasar gile kamera.
6. masok kat dalam, mmg tak boleh bernafas. orang dah tentu ramai. promoter pon sangat ramai jugak. jalan 1 tapak, jmp 1 promoter. huhu.. xlarat.last2 jalan terus, buat mke sombong.n cakap kat dyorg sume bnd 2 kite da ade. hehe :)
7. bergerak la cari booth yang dari syarikat yang nina beli kamera 2. banyak plak 2. dy tolak kitorg dr 1 booth ke booth yg len. ssh betul. padahal camera 2 still in warranty.
8. sambil2 tu, tgk2 gak kalau2 ade yg best. (aim : tripod, tapi xdapat)
9. selepas selesai semua, keluar dengan tangan yang penuh. (pamplet yg diedarkan=balik recycle)
10. sbbkan lapar, kitorg amek keputusan mahu pulang. lagipun, awan gelap, macam mahu hujan.
11. tunggu bus lagi. mase sblm naik bus tu, confident plan nak balik USM, tp bile sampai kat BJ, bole plak tukar plan. nak berenti QueensBay. lapar sangat. mst makan dulu
(tapi sudah tentu i2 alasan sbb kaki maseh gatal mahu jalan2.lalalala~)

..makanan. isi perut ketika lapar. tQ nina bcoz belanja kami..

sewaktu mengikut langkah kaki, terjumpa la khazanah kat dalam gambar atas nh.dyorg buat beg, gne bahan recycle. ade guna guni, jeans, baju, plastic milo, botol air mineral, tali dan macam2 ag. comel2 tau. ske2~

maka, selepas beberapa lame kami membuang mase di situ, kami mengatur langkah pulang. maka, oleh sebab itu, berakhirlah journey 2 pc fair hari nh. knp tajuk xsedarkan diri? sbb, dah nak exam, tp masih giat merayau2 di pulau pinang ini.

p/s : jangan tiru macam saye. dan bawa beg sendiri mase pg shopping. SEKIAN~

2 orang Jual Pantun:

joegrimjow said... [Beli Pantun]

blogger dengan camre
mmg xdapat dipisahkan

MissNafa said... [Beli Pantun]

hehe..tQ sbb faham, tp, sblm jd blogger pon da mmg setia sgt pada kamera :)