Followers

Friday, April 9, 2010

entri dekat2 exam

kelas abes sudah. assignment juga telah di submit dengan penuh bergaye :)
maka, apekah aktiviti yang paling best utk dilakukan sepanjang minggu2 sblm exam@ study week ini?
Hoyeh2..mahu enjoy, tapi ade 6 paper yang menanti untuk diisikan jawapan.
waaaa!!! *menanges hentak2 kaki*

maka, ade beberape senarai xtvti yg mesti saye selesaikan sebelum abes exam nh.

menghabeskan lesen motor yang xabes2 dari bulan 3 ari 2. betimbun2 malas datang kalo bab practice. maka, nak dijadikan cerite, bole plak mase g practice td, tny kat akk 2, kak, nak amek JPJ 15hb nh bole x. akk 2 kate, lambat dah dik. patutnye amek QTI semalam last. HUH! patutkah begitu? mahu jerit2 je kat c2 frust. malas la nk g training. ni pon da hitam tangan n muke sebab nak amek lesen moto punye pasal. aduhai naseb~

kemas2 buku2 nak bawak balik umah. sbb, nnt nak intership. haa, part nh xsuke jugak. tapi excited giler. nnt mase intership tu kene g sekolah. hoyeh! ade org nak pangil kiter cikgu. wah2.. kembang semangkuk sudah~ mahu join? marilah :)

selain kemas buku, mst kemas barang gak. yg nh part paling rase nak buang2 je barang2 2 semua. seriusly. rumate saye, kemas kejap je da abes sume barang dy. saye kemas2 xabes gak. uhuk2. cti 3 bulan, then nak kemas balik plak lagi sekali. malas. malas. dan terus2 malas. erk? haruskah publish disini?

ok last but not least, tentunye kene study. tapi dah 2 sem, saye sangat malas mengapekah? adekah saye rase saye da telampau pandai, atau saye sedang cube mengecewakan diri seniri? owh entahlah... sem ni je, ade 6 paper. tiap2 paper 2, cukup untuk memecahkan otak saye yang xbanyak ilmu nh pon.

haa...cakap2 pasal exam nh kan, nak bagi sikit la adap2 saye nak masok dewan exam.
1) selalunye, mase minggu2 study week 2, saye study ikot mood. kalo tyme rajen, saye study sungguh2 (tp selalunya, mood xrajen ag banyak. hahaha)
2) sebelum study, saye akan kemas kawasan sekitar. (selasa la konon)
3) saye xsuke dgr lagu mase belaja. sbb pening. lgpon nnt saye akan lebih syok seniri *apekah?*
4) kalo jmpe kawan2 buat2 tanye da study blom? diorg mesti kate ssh. saye dengan konfiden nye kate, bab yg nh 2 macam kene bace lebey sket je. (nak belagak la 2 da study *_*)
5) ade baiknye kalo korang buat gak peta2 minda 2. kadang2 bile dah last minute pny stdy 2, saye akan ingat kedudukan isi2 peta minda 2. tp xbagos gak g2. lebey bek kalo tau n faham bnd 2.
6) kalo da 1 jam nak exam 2, saye da ready nak melaram, pakai baju cantik2, cari baju tebal2, tepek bedak sket, then pg dewan setengah jam awal. sb xmo rushing. kalo x nnt, sampai sane da penat. aduhai. nak jawab paper lg, penat lg. mg xkeruan. otak pon bole blur~
7) sampai kat dewan exam 2, pg dengar2 orang bincang, tp jangan serius sangat. sbb kalo telampau takot, nnt bole blur. dengar skit2 je. topup mane yg xd 2. kalo dyorg da kecoh2 xtau 2, baek tnggalkan.
8) kalo saye, msti mahu call mak pny. perkare wajib. exam week 2, kredit mmg penuh la :) mintak restu.
9) kawan2 saye ske buat bace doa ramai2. ha, pg join. mane tau doa makbul.
10) masuk dewan buat mke relax. selambe. cool. tgk2 keliling. hehe. saye xske bukak exam paper awal. da start baru bukak. sbb kalo dok belek2 soalan, nnt nervous. huhu

lah, mase awal2 tadi kate xd idea. nh panjang melalut pulak. hehe (waklu!!)
okla. saje nk kongsi2 pengalaman kan? kalo korang ad care2 yg lg best, bole la bg komen kat bawah.. :)
last skali, mahu tanya kat semua geng blogger mcm mane kite nk log in kat laman web GB 2? tiap kali masok, saye pusing2 cari profil saye, tp xjumpa. waaa :( tlg plis~

2 orang Jual Pantun:

mizzura said... [Beli Pantun]

owh..saya pun suka buat peta minda..lebih2 lagi guna pen or pensil warna..senang nak ingat & tak bersusah payah nak bawak buku tebal ke hulu ke hilir..

MissNafa said... [Beli Pantun]

hehe..teruskan usaha...gambateh!