Followers

Friday, April 30, 2010

korang lapar tak?


kurang 48 jam dari sekarang, saye akan ditinggalkan oleh hampir semua kawan saye.. arghhh!!! geramnye.. macam mane paper minor saye boleh tercampak ke hari 2nd last exam..? siapa punye angkara?


anyway, saye telah memikirkan beberape menu yang bakal saye nikmati lebih kurang 9 hari dari sekarang. owh.. saye percaye, berat badan saye akan naik mendadak dalam mase 3 bulan bercuti nanti. ok2.. jangan buang mase, jom bincang same2.


menu 1 :
karipap.. waaa,,weee~ yang nh memang marvelous. tiap kali balik mesti buat order kat umi. pastu umi mesti kate, ko bukan nak tolong. maka, dengan confident saye jawab, TOLONG punye. trust me. hee :) (eh, tapi memang hati ikhlas nak tolong) masalahnye bile tibe bab klem tepi2 tue. confirm fail. umi dah siap buat 2 karipap, saye tak habes2 lagi klem tepi tu. last2 karipap hancur, umi tak bagi tolong. hahaha. kenapa tak beli kat kafe? sebab inti umi banyak kentang + daging. *puas sangat makan*

menu 2 :
murtabak.. uish yang nh memang 1 family suke. kalau makan murtabak mi, 1 pun dah kenyang. siap tarik2 nafas lagi nak habeskan. (jilat2 jari..heee) selalunye yang nh akan jadi menu yang paling kitorang tunggu bile waktu puasa. korang pon same gak kan? tau dah~

menu 3 :
ayam goreng berlada.. actually yang nh boleh masak sendiri. ececeh.. (nak cerite gak 2) tapi kalau dapat sambal yang wan masak, memang rase nak tak mau berenti makan. tambah nasik berpinggan2. wan pon, tiap2 kali saye balik, die tak pernah lupe masak kan lauk nh. siap bungkus bawak balik gitu.. heee :)

menu 4 : 
donut.. makin bertambah lapar nh. donut umi, memang version dunkin donut punyelah. berbaloi tau. umi kalau sekali goreng untuk sarapan, mesti goreng banyak. tapi, bile pukul 10, (saye sarapan pagi ok, sebab 1 rumah wajib sarapan pagi. ayah kejut semua orang bangun) saye tengok bawah tudung saji tinggal pinggan kosong je. adik2 saye dah makan bagi habes. lagi masyuk kalau cicah sambal. *_*

nota kaki : lap air liur korang yang meleleh tue. hehe :) balik nh, nak suruh umi buat tutorial ajar saye masak kuih2 nh semua. mahu join..??

14 orang Jual Pantun:

taufiq said... [Beli Pantun]

paper tak abis takpe.. kita bincang pasal donut dulu

ZiErWa zAiNaL said... [Beli Pantun]

wah...sy suke donut sgt2...sdpanye tgk...lme x mkn donut..

kalau sudi komen la entry saya..
mAri kita teka??

mryesterday said... [Beli Pantun]

wah3....karipp kentang sedap.....

kat teganu nih bayk karipap ikan aje...

Aini said... [Beli Pantun]

ni mesti kes lapar ni =)

MissNafa said... [Beli Pantun]

taufiq : ye..tepat sekali, nh kire wishlist sblm balik umah..heeee :)
zierwa : weeehuuuu~ donut itu gebu n lemak. masyuk!
mryesterday : karipap ikan 2 karipap sardin ke? huhu.. xpernah dgr~
aini : kes lapar, keciwa, semua ade.. waa~

Sir Marcello said... [Beli Pantun]

wow makanan yang susah nak disantap bila jauh dari rumah~

Ismail Noh said... [Beli Pantun]

Wahaha~ lafar!

http://akuismailnoh.blogspot.com/2010/04/in-reg-miss-nafa.html

MissNafa said... [Beli Pantun]

kamu sgt benar sir marcello~

aisyah said... [Beli Pantun]

mak saya ckap saya pandai wat karipap..
klem tepi pom pandai..
daa lulus satu lagi syarat nak kawen..
hahahah jgn jeles...
2 y mak saya cakap la...
hahahahha

MissNafa said... [Beli Pantun]

IN : tQ for d review..jemput makan.. hehe :)
Long : mak je yang kate.. mak mertue? :S

Sang Karipap said... [Beli Pantun]

Karipap?

Kenapa gambarku disitu? Oh tidak~~



My blog..jom baca :D

MissNafa said... [Beli Pantun]

haha..sang karipap, saye nak makan kamu!

perondajaketbiru74 said... [Beli Pantun]

hmmmm....nak resepi ayam goreng berlada tu bule?

MissNafa said... [Beli Pantun]

owh..hehe. nanti tanye wan. dah dapat nanti saye post. hehe :)